Huomio on herätetty. Katsojan peukalo pysähtyy videosi kohdalle. Kriittinen kolmen sekunnin raja on ylitetty. Mutta mitä nyt? Kuinka varmistat, että vaivalla kaapattu huomio pysyy videossasi, kunnes sen viesti on saatu perille?
Seuraavaksi esittelen kolme lainalaisuutta, joiden tiedämme vaikuttavan kiinnostuksen pitoon, alustasta tai formaatista riippumatta.
Lue blogisarjan aiempi osa: 3 vinkkiä peukalon pysäyttämiseen.
1. Pidä alussa antamasi arvolupaus
Kun katsoja on saatu pysäytettyä sisältösi äärelle, seuraava tehtävämme on lunastaa videon alussa synnyttämämme odotukset. Tai vielä parempaa, ylittää ne. Jos olet antanut lupauksen huumorista, tarjoile huumoria, jos olet tarjonnut lupauksen vinkeistä asunnon myynti-ilmoitukseen, anna niitä.
Alla oleva K-Ruoka -brändille tekemämme video lupaa hävikkivinkkejä kasviksille ja kiistatta lunastaa lupauksensa tarjoten katsojalleen kolme vinkkiä selkeästi jaksotettuna.
2. Tarjoile koukkuja
Mitä pidempi sisältö on, sitä enemmän katsoja janoaa koukkuja; merkkejä siitä, että hänen kannattaa jatkaa videon katsomista. Koukut voivat olla monenlaisia ja riippuvat paljon videosi tyylistä. Jos tarjoilet asuntomyyntivinkkejä, jokainen vinkki on oma koukkunsa, jos tarjoilet huumoria, jokainen pieni oivallus tai näppärästi mietitty yksityiskohta lunastaa lupausta hauskuudesta. Myös esteettinen upeus, esiintyjä tai jokin hauska tuotannollinen kikka voi olla oma koukkunsa.
3 kaverin video alkaa visuaalisesti näyttävällä kuvalla, joka saa kiinnostuksen heräämään. Katsoja pidetään sisällön parissa tarjoilemalla tasaisin väliajoin vastaavanlaisia visuaalisia koukkuja, jossa päätähti - tässä tapauksessa jäätelö - on keskiössä.
3. Jännite / Rytmi / Fiilis
Jännite, rytmi ja fiilis muodostavat kaiken sen mikä tapahtuu koukkujen välissä. Ihmiset ovat mestareita tunnistamaan kaavoja. Tietynlainen musiikki, leikkausrytmi ja kuvatekniset synnyttämät meitä odotuksia siitä, että lähestymme jonkinlaista huipentumaa tai palkintoa.
Alla Trademoniliitolle tuottamamme video, jossa jännitteen luominen aloitetaan heti ensimmäisestä kuvasta, herättäen katsojan kiinnostuksen.
Kun kerran luet tämän loppukappaleen, onnistuin selkeästi pitämään kiinnostuksesi tämän blogisisällön parissa. Blogisarjan seuraavassa osassa kerron vinkkejä, miten saat videosisällön avulla aikaan aktivointia.