3 vinkkiä peukalon pysäyttämiseen

Tuomo Sinkkonen

Tuomo Sinkkonen
15. tammikuuta 2024

Pelkkä kuva

Tavoittelit sitten bränditunnettuuden kasvua, harkinnan lisääntymistä tai aktivointia, suurin haaste videomainonnassa on saada kohderyhmät pysähtymään sisällön ääreen. Useimmissa alustoissa tämä tarkoittaa peukalon pysäyttämistä – thumbstoppingia.  

Seuraavaksi esittelen kolme lainalaisuutta, joilla peukalot todistetusti pysähtyvät, alustasta tai formaatista riippumatta. Jokainen kohdista on itse hyödyntämämme ja datalla toimivaksi todettu.  


 

1. Selkeä arvolupaus – Mitä hyödyn katsomalla sisällön? 


Anna videon alussa selkeä arvolupaus, mitä katsoja hyötyy katsoessaan sisältöä pidemmälle. Antaako videosi ratkaisun johonkin ongelmaan, lupaako se kenties synnyttää jonkin tietyn tunteen vai tarjoaako se katsojalleen jonkun rahanarvoisen edun (tarjousmainonta)? Arvolupaus voi olla sanallinen tai täysin sanaton. Jo pelkkä audiovisuaalinen tyyli ja tunnelma herättävät katsojassa odotuksen videon sisällöstä.

Esimerkki: tässä Stora Enso Metsän brändivideossa katsojalle kerrotaan heti mitä video koskee ja millaisella tyylillä viesti tullaan kertomaan (huumori).

 

2. Visuaalinen mielihyvä

Visuaalisuus vetää ihmisiä puoleensa. Visuaalista mielihyvää ja kiinnostusta voi luoda mm. värien, kuvakulmien ja näyttävien kuvien avulla. On sanottu, että tehokkain visuaalinen erikoisefekti on lähikuva ihmisen kasvoista. Kampanjoista saamamme data osoittaa väitteen todeksi, ihmisen kasvoilla todellakin on peukalon pysäyttävä voima. Kannattaa myös pohtia, voisiko brändisi tarjota visuaalisuuden avulla rauhoittavia tai jopa rentouttavia hetkiä hektisen arjen – ja media-alustojen keskelle.  

Esimerkiksi asiakkaamme 3 Kaverin brändivideo aloitettiin näyttämällä miellyttävästi valaistu ja kaunis 3 Kaverin purkki sekä siihen valuva upea kinuski, pienellä hämmennystä herättävällä efektillä.

Lisää tällaista?   Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää uusimmista blogiteksteistä, oppaista ja webinaareista ensimmäisten joukossa! Uutiskirjettä tulee kerran viikossa ja voit koska tahansa lopettaa tilauksesi.

3. Hämmennys – Mitä ihmettä katson?

Tarjoamalla katsojalle jotain aidosti ennennäkemätöntä tai käsittämätöntä, innostat tämän selvittämään mistä asiassa on kyse – eli katsomaan lisää. Esimerksiksi TikTokin kaltaiset, käyttäjien tekemään sisältöön perustuvat alustat ovat pullollaan entistä hämmentävämpiä videoita, jossa puulla lyödään päähän heti videon alussa. 

Kokeilimme Videomarkkinoinnin trendit 2023 -webinaarin mainonnassa hämmennystä tehokeinona. Hyvin vapaamuotoinen brief animaatiotiimillemme sisälsi toiveen 80-luvustsa ja synthwavesta. Alla lopputulos, ilmoittautuneita riitti!

 

Noniin, huomionne on nyt herätetty! Blogisarjan seuraavassa osassa tulen kertomaan vinkkejä kiinnostuneet saadaan pysymään videosisältöjen parissa. Tietoisuuden uusista sisällöistämme saavutat parhaiten tilaamalla uutiskirjeemme. 

 

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.