Videostrategialla varmistat vaikuttavan videomarkkinoinnin

Tapio Haaja

Tapio Haaja
21. toukokuuta 2024

Videostrategialla varmistat vaikuttavan videomarkkinoinnin

Videoista saadaan paras hyöty silloin, kun videosisältöä suunnitellaan ja tuotetaan kuten mitä tahansa muutakin sisältöä, eli pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti. Jokaisella videolla pitää olla selkeä tarkoitus ja tavoite sekä onnistumisen mittarit, jotka ohjaavat toimintaa oikeaan suuntaan. Videoita ei kannata tehdä pelkän tekemisen vuoksi, ja moni kompastuukin oikeanlaisen tekemisen suunnitteluun. Tässä kirjoituksessa kerromme, miksi videostrategia on yrityksille onnistumisen edellytys.

 

 

Monissa yrityksissä video nähdään jo tärkeänä osana markkinointia, mutta usein videoita tehdään yksittäisinä videotuotantoina tai muista sisällöistä erillisinä projekteina. Näissä tapauksissa videota hyödynnetään pääosin funnelin yläpäässä, bränditunnettuuden tavoittelussa. Videosta on mahdollista saada paljon enemmän irti, kun videosisältöä suunnitellaan ja tuotetaan tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti. Siksi huolellisesti suunniteltu videostrategia on yrityksille tarpeellinen työkalu. 

Kuten mitä tahansa muutakin sisältöä, tulisi myös videosisältöä ajatella jatkumona ja sisällyttää yrityksen sisältöstrategiaan videostrategia. Videostrategian avulla pääset tuloksiin kiinni huomattavasti tehokkaammin ja varmistat, että jokainen videosisältö palvelee yrityksen tavoitteita.

 

Videostrategia kannattaa sisällyttää yrityksen sisältöstrategiaan, joka on osa markkinointia.

 

Lataa Video brief -muistilista tueksi vaikuttavan videosisällön suunnitteluun.

 

Miksi yritykset tarvitsevat videostrategian?

 

Suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys

Kehityksen ja kasvun edellytys on suunnitelmallinen ja jatkuva tekeminen. Tämä pätee myös videoihin. Suunnittelemalla miten, milloin ja minkälaisia videoita yrityksessäsi tehdään, sitoudut tavoitteelliseen ja pitkäjänteiseen tekemiseen, joka luo pohjan tulosten saavuttamiselle.

 

Yllätyksellisyys ja kiinnostavuus

Samojen sisältöjen ja ideoiden toistaminen muuttuu katsojalle nopeasti tylsäksi. Vaikka tekemiseen tarvitaankin struktuuria, sisällöntuotannossa vaihtelu virkistää. Suunnittelemalla etukäteen erilaisia ja eri pituisia videosisältöjä pysyt mielenkiintoisena ja onnistut yllättämään. 

 

Tavoitteellisuus ja mittaminen

Videostrategian tärkein elementti on tavoitteiden määrittäminen ja mittaaminen. Kaikki tekeminen perustuu selkeille tavoitteille. Jokaisella videosisällöllä on oltava yksi pääasiallinen tarkoitus ja tavoite. Toimintaa on mahdollista ohjata oikeaan suuntaan vain mittaamalla videoiden toimivuutta ja testaamalla mikä toimii ja mikä ei. 

 

Mitä videostrategia pitää sisällään?

 

Videostrategialla varmistat, että oikeat kohderyhmät löytävät videosisältösi, haluavat kuluttaa aikaa sisältöjesi parissa ja inspiroituvat toimimaan toivotulla tavalla. Vastaamalla seuraaviin kysymyksiin teet videoiden suunnittelusta ja tuottamisesta kannattavaa. 

 

  1. Miksi teet videoita?

Mikä tarkoitus videoiden tekemisellä on? Jokaisen videosisällön pitää liittyä suurempaan kokonaisuuteen ja videoiden tavoitteet tulee olla selkeät. Tavoite voi olla esimerkiksi bränditunnettuuden kasvattaminen, myynnin lisääminen tai nykyisten asiakkaiden hoivaaminen. 

 

  1. Kenelle teet videoita? 

Kun videon tekemiseen panostetaan, on tärkeää, että se tavoittaa oikeat kohderyhmät oikeissa kanavissa ja inspiroi haluttuun toimintaan. Oikeanlainen sisältö on asiakaslähtöistä sisältöä: videon pitää olla asiakkaalle hyödyllinen ja auttaa asiakasta etenemään ostoprosessissa. Videosisällön kohderyhmä määrittää myös videon tyyliä ja jakelukanavien valintaa. 

 

  1. Mitkä ovat videoidesi jakelukanavat? 

Mistä kanavista kohderyhmät löytävät videosisältösi? Jakelukanava on oleellinen osa videostrategiaa ja se tulee ottaa huomioon jo videoiden suunnitteluvaiheessa. Yksi ja sama video eri kanavissa ei enää toimi, vaan video pitää optimoida jokaiseen julkaisukanavaan sopivaksi. Jakelukanavien valintaa ohjaavat tavoitteet ja kohderyhmät. 

 

  1. Mihin ostoprosessin vaiheeseen video tehdään?

Videoita kannattaa hyödyntää bränditunnettuuden kasvattamisesta aina olemassa olevien asiakkaiden nurturointiin, eli läpi funnelin. Tuottamalla oikeanlaista sisältöä kaikkiin asiakkaan ostoprosessin vaiheisiin varmistat asiakaslähtöisen ja liiketoiminnallisesti kannattavan sisällön. 

 

  1. Miten mittaat videosisällön onnistumista?

Videoiden onnistumista voi ja pitää mitata, mutta mittaamiseen on olemassa monta tapaa. Mittaristo pitää suhteuttaa tekemiseen ja tavoitteisiin. Oikeiden mittareiden valinnassa tärkeintä on miettiä, miksi juuri sinä teet juuri sitä mitä teet?

 

 

Haluatko lukea lisää siitä, miten B2B-yritykset voivat hyödyntää videota ostoprosessin eri vaiheissa?

 

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.