Mikä ihmeen sekvensoitu videomainonta?

Tuomo Sinkkonen

Tuomo Sinkkonen
4. huhtikuuta 2022

Mikä ihmeen sekvensoitu videomainonta?

Sarjamainen eli sekvensoitu videomainonta on ulkomailla suosittu, mutta Suomessa vielä alihyödynnetty tarinankerronnan väline. Suomeksi sekvensoinnilla tarkoitetaan tarinan ketjuttamista eri videomainoksiin ja tarinan seuraavan osan näyttämistä edellisen mainoksen nähneille yhden pitkän mainosvideon sijaan.  Sekvensointi on oivallinen tapa voittaa huomiokilpailussa, erottua kilpailijoista ja lisätä mainonnan muistettavuutta.

Mitä on sekvensoitu videomainonta ja miksi sitä kannattaa tehdä?

 

 

  • Katsojan keskittymisjänne on lyhentynyt, ketjuttamalla pystyt tarjoilemaan halutun tarinan sopivan kokoisissa paloissa kohderyhmäsi nautittavaksi
  • Sekvensointi rakentaa viestillesi kaivattua toistoa yllättävällä ja oivaltavalla tavalla yhden ja saman viestin toistamisen sijaan
  • Hyvin suunniteltu kokonaisuus säästää tuotantokustannuksia kun kaikki osat kuvataan samalla kertaa
  • Ainakin Google on tutkinut ketjutetun tarinankerronnan vaikutuksia brändin muistamiseen ja ostohalun kasvattamiseen positiivisin tuloksin

Tarinan kuljetuksella vain luovuus rajana

Tarinan kertominen eri osissa yhden pitkän mainoksen sijaan saa luovuuden kukkimaan aivan eri tavalla. Eri osat voivat olla eri pituisia, sisältää ketjutettua viestiä tai vaikkapa keskustella katsojan kanssa tyyliin: “tiedän että skippasit ensimmäisen mainoksen, mutta anna meille vielä mahdollisuus..” Alla muutamia esimerkkejä tarinan ketjutuksen tyyleistä:

 

 

1. Tiisaa lyhyellä videolla Selitä pidemmällä

Tee kampanjan alkuun lyhyempi mainos, joka pohjustaa tulevaa viestiä herättäen katsojan mielenkiinnon. Tarjoile ensimmäisen mainoksen nähneille myöhemmin pidempi mainos, jossa selität tarinan loppuun.

2. Esittele pidemmällä videolla → muistuta & aktivoi lyhyemmällä

Saman voi tehdä myös toisinpäin. Esittele konsepti / tarina pidemmällä mainoksella ja näytä tämän jälkeen lyhyempi mainos, joka voi sisältää loppuratkaisun lisäksi jonkun aktivoivan elementin (“lue lisää” tms).

3. Tiisaa lyhyellä videolla → Selitä pitkällä → Muistuta & aktivoi lyhyellä

Ketjutettavien viestien määrää ei ole rajoitettu, joten mikään ei estä yhdistelemästä kahta edellä mainittua tapaa. Voit siis luoda ensin kiinnostuksen mainostettavaa tuotetta tai palvelua kohtaan lyhyellä tiiserillä, kasvattaa harkintaa tämän jälkeen pitkällä mainoksella ja lopuksi aktivoida lyhyemmällä viestillä. Tämä malli voidaan valjastaa palvelemaan oivasti klassisen ostofunnelin eri vaiheita.

4. Minisarja

Kun sekvensoidut mainokset on suunniteltu etukäteen tarkkaan ja tuotettu yhtenäistä tyyliä noudattaen, voivat mainosketjut olla useammankin videon mittaisia. Ketjuttamalla viestit minisarjan kaltaisesti tarina voi noudattaa jopa TV-sarjoista tuttua kaavaa; kiinnostuksen herättäminen - tarinan syventäminen - kliimaksi - loppuratkaisu.

Sekvensointi YouTubessa, Facebookissa ja Instagramissa – kanavien kohdennus- ja kampanjavalinnat 

Case: Videolle & Hopkins - sekvensoitu webinaarimainos

 

Löimme Videolle-tuotantokoneiston osalta hynttyyt yhteen digimarkkinointitoimisto Hopkinsin kanssa tarkoituksenamme tehdä sekvensointu videokampanja mainostamaan - kuinkas muutenkaan - sekvensoitua videomarkkinointia käsittelevää webinaaria. Rakentamamme kokonaisuus alkoi teaser-mainoksella, jonka jälkeen seuraava mainos näytettiin käyttäjille sen mukaan miten he olivat ensimmäiseen mainokseen reagoineet. Kohdennuksemme mm. tunnisti ensimmäisen mainoksen skipanneet ja näytti heille seuraavaksi eri version mainoksesta kuin niille, jotka olivat katsoneet ensimmäisen mainoksen loppuun asti. Sekvenssin viimeisen osan kliimaksissa pyrimme aktivoimaan katsojia osallistumaan webinaariin. Alla koontina kyseisen kampanjan luovan toteutuksen eri osat:

 

Case-videon opit jatkoon

 

Jos tämä artikkeli herätti kiinnostuksesi ketjutettua videomainontaa kohtaan, me Videollella autamme luovan suunnittelun ja tuotannon osalta. Mikäli sekvensoidun videomainonnan tekninen toteutus ja kampanjoiden rakentaminen eri kanavien ostojärjestelmiin kiinnostaa tarkemmin, ota yhteyttä artturaittila@hopkins.fi.

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.