Blogi | Videolle

Pienen yrityksen videomainonta

Kirjoittanut Videolle | 24.10.2024 7:33

Videomainonnan hyödyt ovat selviä, mutta miten pienyrittäjä voi hyötyä videoista ilman, että se syö resurssit muulta yrityksen arjen pyörittämiseltä?

Tässä blogissa jaamme vinkkejä erilaisiin videoihin, joita pienyrittäjä voi tuottaa itse matalalla kynnyksellä sekä melko varmasti jo hallussa olevin työkaluin!

Älä pelkää epäonnistua

Videoiden tuottaminen on nykypäivänä helpottunut huomattavasti ja jokainen, jolta löytyy taskustaan älylaite, voi tuottaa sisältöä. Älä siis pelkää kokeilla erilaisia tyylejä ja aihesisältöjä, varsinkaan sosiaalisessa mediassa, missä sisältöjen eliniänodote mitataan parhaimmillaankin viikoissa. Muista myös, että ensimmäisiä yrityksiä ei tarvitse julkaista; vaikka ajan henki onkin olla autenttinen, ei kaikkea tarvitse jakaa maailman nähtäville. Tärkeintä on päästä alkuun ja löytää tapa tuottaa videoita, joka toimii omaan arkeen ja taitotasoon.

Suurimmassa osassa nykyaikaisia älylaitteita löytyy valmiiksi tehokkaita videonmuokkaustyökaluja suoraan valmistajan sisäänrakentamina ominaisuuksina. Kun vasta totuttelet kuvaamaan videoita, valmistajan tarjoamat työkalut ovat aivan riittäviä. Vaihtoehtoisesti voit myös kuvata esimerkiksi YouTuben, TikTokin tai Instagramin sisäänrakennetuilla videokameroilla, joista löytyy paitsi perustasoiset muokkaustyökalut myös sovellusten omat äänikirjastot ja erikoisefektit.

Esittele yritystäsi ja sen arkea

Jos pyörität kivijalkaliikettä, helppo tapa tuottaa ensimmäinen video on näyttää miten kivijalkaliikkeeseesi löytää ja miltä se näyttää. Vaikka karttasovelluksissa nykyisin onkin usein mahdollista tarkastella tietyn osoitteen ympäristöä streetview -toiminnoilla, voivat ne olla jo vanhentuneita. Liikkeen esitteleminen on hyvä idea myös, jos muutat liikkeen järjestystä huomattavasti tai jos panostat sesonkiin sopivaan koristeluun.

Sään puolesta parhaat ajankohdat kuvata ovat pilviset päivät, jolloin luonnonvalo on tasaista eikä aurinko aiheuta kovia heijastuksia esimerkiksi lasipintojen kautta. Muista myös, että sinun ei tarvitse tehdä videon ääniraitaa samalla kun kuvaat - pääset todennäköisemmin helpommalla, kun kuvaat ensin videon kasaan ja äänität mahdolliset vuorosanasi vasta leikatun videon päälle.

Myös verkkokauppaa ja sen taakse usein pimentoon jäävää toimintaa voi esitellä samaan tapaan kuin kivijalkaliikettä. Voit näyttää mitä arkeesi verkkokauppiaana kuuluu, esitellä työtilojasi, opastaa miten kauppasi löytää (mikä on kauppasi verkko-osoite, pääseekö sinne klikkaamalla someprofiilin linkkiä ja niin edelleen) sekä miltä se näyttää, esitellä mitä tuotekategorioita ja uutuustuotteita tarjoat, näyttää miten pakkaat tuotteet ostoksen jälkeen sekä esitellä mitä muuta ehkä verkkokaupastasi löytyy, esimerkiksi jos kirjoitat sinne myös blogia.

Ravintoloiden tapauksessa pätevät aivan samat vinkit, sillä lisäyksellä, että voit myös esitellä miten ravintolasi toimii, jos palvelukonseptissasi on mitään, mikä voisi ensi kertaa paikalle saapuvaa asiakasta hämmentää. Esimerkkinä tästä Hua Du Hakaniemen video, joka avaa miten heidän hotpot & BBQ konseptinsa toimii.

Palveluitakin on mahdollista esitellä videoin. Video on hyödyllinen sekä tehokas työkalu tavallisen kuluttajan opastamiseen, jolla ei usein ole tarkempaa toimialatietoa edes asioista, jotka koskettavat heidän arkeaan. Sosiaalisessa mediassa on esimerkiksi alkanut näkyä aiempaa useammin erilaisten kunnossapitoalojen sisältöä, kuten viemärien avauspalvelujen videoita.

Ole itsesi, älä kopio jostakusta muusta

Kaikki eivät ole sinun asiakkaitasi ja sinä et ole kaikkien kauppias. Etsi oma tyylisi toteuttaa videosisältöä, joka toimii sinun persoonallesi ja yrityksellesi. Ihmiset valitsevat tukea pienyrittäjiä syystä, kuten halusta tukea nimenomaan pienempää tai paikallista toimijaa tai puhtaasti koska energiat tuntuvat olevan kohdallaan. Anna itsesi näkyä - se on sinun etusi pienempänä toimijana, jota suuremmilla brändeillä ei ole.

Liiallinen kopioiminen ja matkiminen johtaa ajan kanssa massautumiseen, jonka seurauksena kukaan ei lopulta erotu edukseen. Voit lukea lisää aiheesta toisesta blogistamme "Massaan hukkumisen hinta."

Tuotannon ulkoistaminen kannattaa pitkällä aikavälillä

Kaikkeen ei todellakaan tarvitse venyä, etenkään yrittäjänä eikä varsinkaan, jos toimit yksin. Ihan kuten et lähde itse tekemään tilinpäätösdokumentteja omin päin vaan ulkoistat sen kirjanpitäjälle, kannattaa videotuotanto, markkinointi tai jopa molemmat ulkoistaa ammatilaisille siinä kohtaa, kun sisältöjen itse tekeminen alkaa viedä liikaa aikaa, ne eivät vaikuta tuottavan haluttuja tuloksia tai oman osaamisen tai jaksamisen raja tulee vastaan. Ulkoistaminen on kannattavaa myös, jos haet kasvua toiminnallesi. Ulkoisen markkinointitoimiston käyttämisen lisäksi voit harkita mikroinfluensserien kanssa työskentelyä, kuten Hua Du teki oman videonsa kanssa.

Kun toimintasi ja tarpeesi kasvavat, ota meihin matalalla kynnyksellä yhteyttä - autamme mielellämme kasvattamaan brändiäsi ja tuloksiasi videoiden avulla!

Lisälukemista: