3 tärkeintä ohjetta tulokselliseen videomarkkinointiin

Jenna Perus

Jenna Perus
18. joulukuuta 2017

3 tärkeintä ohjetta tulokselliseen videomarkkinointiin

Videon katselukerroilla ei ole väliä, paitsi jos tavoitteena on pelkästään brändinäkyvyys. Useimmiten videokampanjan tarkoituksena on kuitenkin esimerkiksi liidien hankinta, potentiaalisen asiakkaan avustaminen ostoprosessissa eteenpäin tai esimerkiksi nykyasiakkaan hoivaaminen. Markkinoijan haaste on kuitenkin usein siinä, kuinka saada videosta maksimaalinen hyöty bisneksen kannalta.

1. Suunnittele sisältö ostoprosessin vaiheen mukaan

Sama sisältö ei useimmiten ole kiinnostavaa potentiaaliselle asiakkaalle, joka vasta ensimmäistä kertaa kuulee yrityksestäsi verrattuna asiakkaaseen, joka jo harkitsee ostoa. Mieti, millaista sisältöä asiakkaat eri ostoprosessin vaiheissa tarvitsevat ja tarjoa sitä heille. Brändi- ja mainosvideo toimivat hyvin ostoprosessin alkuvaiheessa, kun taas tuote- tai palveluesitteluvideo, asiakasreferenssivideo tai demovideo toimivat paremmin ostoprosessin myöhemmissä vaiheissa. Älä myöskään unohda jo ostaneita asiakkaita: Hyvää asiakaspalvelua ovat videot, jotka auttavat asiakastasi saamaan tuotteestasi tai palvelustasi kaiken hyödyn irti myös oston jälkeen.

Screenshot 2017-06-13 15.41.40.png

Mieti, ketkä ovat tärkeimpiä ostajapersooniasi. Tee sisältöä, joka puhuttelee nimenomaan heitä ja tarjoaa apua ja ratkaisuja heidän ongelmiinsa. Ei kannata tehdä “kaikkea kaikille”, vaan miettiä sisältö riittävän tiukan kohdeyleisön tarpeiden mukaan, sillä muuten riskinä on, että sisältö ei puhuttele riittävästi ketään.

 

2. Anna markkinoinnin ja myynnin puhaltaa yhteen hiileen

Myyntihenkilöt ovat eturivin sotureita, joilla usein on hyvä ymmärrys asiakkaiden haasteista ja siitä, mikä luo asiakkaille arvoa - sitä tietoa kannattaa hyödyntää! Markkinointiosaston tulisi olla tärkeä strateginen osa yrityksen toimintaa, joka tarvitsee siten tukea ja osaamista myös yrityksen muilta osastoilta. Sisällön suunnittelussa (ja toteutuksessa!) kannattaa siis pyytää ideoita ja apua myös muilta osastoilta, jotta suunniteltu sisältö palvelee asiakasta mahdollisimman hyvin ja luo tälle arvoa.

Videon jakelu ei ole yksin markkinointiosaston asia. Tee videolle sen jakelusuunnitelma yhdessä myyntitiimin kanssa. Myyjien jakama laadukas sisältö sosiaalisissa verkostoissa ei vain tarjoaa arvoa verkoston kontakteille ja auta saavuttamaan katselukertoja, mutta auttaa myös myyjää näyttäytymään apua tarjoavana alan asiantuntijana.

 

3. Valitse osuva toimintakehote (CTA)

Mitä videolla tavoitellaan? Halutaanko sillä ohjata pontiaalinen asiakas kampanjaländärille, lataamaan opas, osallistumaan kilpailuun, vai jotakin muuta? Millainen sisältö olisi relevantti jatkumo videon sisällölle? Mitä kysymyksiä videon katsomisen jälkeen herää ja missä tätä lisätietoa olisi tarjolla? Toimintakehotteen klikkaamisen tulee tuottaa merkittävää arvoa asiakkaalle, joten usein pelkkä ohjaus verkkosivujen etusivulle ei yleensä tuota merkittävää tulosta.

Jotta myös kampanjan onnistumisen mittaaminen on helpompaa, toimintakehotteeksi kannattaa valita sellainen sisältö, joka on varta vasten luotu tätä videokampanjaa varten, esimerkiksi kampanjaländäri tai videokampanjaan liittyvä opas. Näiden konversioita mittaamalla voidaan myös tarkastella videokampanjan onnistumista.

 

Miten pääset videoiden suunnittelussa alkuun? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin videoituotannoista ja opit mm. mikä on hyvä pituus videolle, miten videotuotantoprosessi etenee ja mitä videokampanjan suunnittelussa kannattaa huomioida:

Lataa ilmainen videotuotannon opas! 

 

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.